KAAS EN DAN…

Deze week is het de nationale kaasweek. Wij als kaasspecialist ontvingen hier natuurlijk in de afgelopen weken al het nodige promotie-materiaal over. Zelf BROEDDE we op “iets leuks” wat wij in de winkel zouden kunnen doen…
En voordat ik het wist zat ik in een bubbel die langzaam even terug zweefde naar eind 2016. Terwijl we allemaal (nou ja, bijna allemaal) wachtte op het echte winterweer, nachtvorst, rode neuzen enzovoorts schroefden wij ons werktempo steeds verder op richting kerst-gekte. Wat zou de kerst brengen? Wat zou de “kado-hit” dit jaar gaan worden?
De kerstdrukte kwam en wij werden overspoeld met gezellige mensen die inderdaad één of meerdere kerst-kado’s zochten. Wat ons zeer blij verraste was de grote, grote vraag naar de verwennerij voor de inwendige mens. De delicatessen gingen echt als warme broodjes over de toonbank. Wat zullen er veel mensen genoten hebben van overheerlijke lekkernijen. Ergens tussen kerst en oud op nieuw ging de storm enigszins liggen. We blikten terug, terug op 2016…

En daar kwam een bubbel, eerst vrij klein maar al snel bolde deze op tot formaat ENORM… 2 slapeloze nachten, vele uurtjes overleg en aardig wat goede gesprekken volgden!
Begin januari ging de kogel door het welbekende gebouw. We gooiden het roer om… Met een eigenaresse die van origine chef-kok is en een eigenaar die zich bourgondier en hobby-kok noemt ben je al flink op weg maarrrrr….we wilden met het HELE team het naadje van de kous weten!! We togen met z’n allen naar Kortrijk om daar een internatiole beurs bij te wonen. We ontmoette daar spaanse varkenshouders, belgische bierbrouwers, italiaanse chocolatiers en ook de echte kaas”boeren” van diverse nederlandse boerderijen. Wat een indrukken!!! Het assortiment werd in de weken erna samengesteld. Daarna volgde de trainingen want ja, dat naadje van de kous moest er komen. SOW!!! Wat valt er veel te vertellen, alleen al over KAAS!!!
Nu- in de nationale KAAS WEEK- willen we de leuke, bijzonder weetjes met jullie delen. GOUDSE kaas bijvoorbeeld komt meestal helemaal niet UIT GOUDA. Goudse kaas is de vorm van de kaas…
En in een wereld waar SLOW-food, komaf én bewust eten steeds belangrijker wordt is dit misschien een confronterend weetje: hollandse kaas zegt niet automatisch dat deze gemaakt is van melk van de Nederlandse koe. Die koe leeft zelfs misschien niet eens in Nederland… Verrassend, hè?? Inmiddels weten wij héél veel ins en outs over “onze” kazen. En: alle hollandse kazen die u bij ons koopt is bereid uit melk van de nederlandse koe die ook echt in Nederland woont. Wij verkopen ook BOERDERIJ-KAZEN en zelfs BOERENKAZEN, bereid van rauwe melk. Ook hebben we kaas van een zorgboerderij. Mooi hè? We kennen vele verhalen achter deze kazen en delen deze graag met u.
Houdt u ook van naadjes in de kous?? Loop gerust bij ons binnen en stel uw vraag. Vertellen vinden wij gezellig, proeven vinden wij beleven en delen vinden wij vermenigvuldigen!!
We zien u graag komen!
Tot ziens aan de steenstraat 104a,
Team Stil Genoegen.